Разкъсана облачност - без валежи

Архив Пловдив

20-02-2012, 18:25

Автор:

Петко Солнецов

Всичко от Автора

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – между минус 1 и плюс 2°.

През следващото денонощие над страната ще има разкъсана, предимно значителна облачност, но без съществени валежи. След полунощ и утре преди обяд на места в Дунавската равнина и в западната част от Горнотракийската низина ще има мъгла. По-значителни намаления на облачността ще има утре след обяд над Югоизточна България. Почти тихо.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 7° и минус 2°, в крайните югозападни райони и по Черноморието – между минус 1 и плюс 2°. Максимални температури между 3° и 8°, малко по-високи до 10-12° на места в Югоизточна България и по долното течение на река Струма; в районите с по-трайна мъгла дневните температури ще бъдат около 0°.

Над планините ще има разкъсана облачност, без съществени валежи. По-значителни намаления на облачността ще има след обяд над Родопите. Ще духа слаб вятър от юг. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 2°.