Амбициозна строителна програма готви Камено за 2012-а

Архив Бургас

21-02-2012, 10:56

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Кметът на общината и неговият екип предвиждат осъществяването на амбициозна строителна програма през 2012 година.

На амбициозна строителна програма в размер на 924 481 лева залага през настоящата година община Камено. Бюджетът на общината ще бъде 7 226 039 лв. като 3 003 553 лв. от цялата сума да бъде осигурена чрез собствени приходи. 

Идеята на кмета Стефан Бонев и екипът му е да бъдат осигурени средства за основен ремонт на важни инфраструктурни обекти, между които са пътят Черни връх - Полски извор, пътят Русокастро -Константиново и Дом за възрастни с умствена изостаналост.
От общинското ръководство гарантират, че през 2012 год. ще осигурят необходимите средства за ремонт на образователната инфраструктура в четирите водещи учебни заведения и за обезпечаване на столовото хранене на учениците с целодневен учебен процес.

През 2012-а Камено ще залага и на сериозни постъпления по вече спечелени проекти. В общинския център очакват почти 4 млн. лв. от спечелен проект по програмата „Регионално развитие на градската среда”. С тези средства ще бъдат асфалтирани улици, подменени бюрдюри и тротоари в десет основни градски зони, също озеленяване и подмяна на улично осветление с енергоспестяващи лампи.