Общинарите в Царево дадоха зелена светлина на проекта „Воден цикъл”

Архив Бургас

21-02-2012, 12:36

Снимка:

Интернет

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Проектът се финансира по ОП „Околна среда” към екоминистерството и предвижда да се завърши изграждането на  канализационната система на Царево като се обхванат всички отпадни води на града и се отведат в пречиствателната станция

Зелена светлина дадоха общинските съветници в Царево за участието на местната администрация в проекта „Воден цикъл”.  Местните депутати единодушно гласуваха „за” на последната сесия на ОбС вчера.

Проектът се финансира по ОП „Околна среда” към екоминистерството и предвижда да се завърши изграждането на  канализационната система на Царево като се обхванат всички отпадни води на града и се отведат в пречиствателната станция, както и да се изградят водопроводни и канализационни мрежи в кв.”Зона Север” и ”Белия бряг”.

С 9 гласа „за” съветниците приеха бюджетната рамка за тази година.  12,3 млн. лв. е сумата, с която ще разполага общината през 2012-а. Средствата предвидени за реализиране на капиталовата програма са 2,7 млн. лв.

„Това е един реален бюджет, поставен на стабилна основа, без гръмки обещания”, заяви кметът Георги Лапчев. Според него рамката напълно съвпада с новото, модерно виждане на местната администрация за баланс между финансовата стабилност на общината  и просперитетa на царевци.