С 33 гласа „за” отчетът на кмета приет, почва войната за щата

Архив Бургас

21-02-2012, 12:36

Снимка:

Фокус

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Очаква се днес да бъде разгледан и проектобюджетът на Община Бургас за 2012-а.

 

С 33 гласа "за" общинските съветници приеха отчета на кмета Димитър Николов за изпълнение на решенията на местния парламент. По време на представянето му, градоначалникът изрази надежда, че присъствието на повече юристи в настоящия общински съвет ще допринесе за вземане на решения при стриктно спазване на процедурите и при зачитане на местната власт.

Съветниците приеха още д-р Гарабет Папазян да бъде удостоен със званието почетен гражданин на Бургас. Това беше и първата точка от дневнния ред на съветниците, които от днес вече заседават в сградата на Морското казино.

По предложение на Димитър Николов в дневния ред бяха добавени три нови точки, свързани с участието на общината с проекти по оперативни програми.

Сред горещите точки в началото на заседанието е и гласуването за новата структура на общинска администрация. Това се налага след като финансовият министър Симеон Дянков направи препоръка за 15% оптимизация  на общинските администрации.

С бурни и неприлични реплики стартира обсъждането на тази точка от дневния ред от страна на съветниците от „Национален фронт за спасени ена България”.

Очаквайте подробности!