Финасовата програма за 2012-а приета, опозицията скромна

Архив Бургас

21-02-2012, 19:53

Снимка:

e-burgas

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Съветниците от НФСБ дадоха положителен вот, тези от БСП - отрицателен.

 

След повече от три часа общинските съветници приеха бюджета на община Бургас за 2012 година. 45 гласа „за” дадоха местните народни избраници за финансовата рамка. Положителен беше и вотът на членовете на Национален фронт за спасение, но не без опозиция. Според един от представителите на НФСБ  - Георги Дражев средствата за фестивали трябвало да бъдат орязани. Представителите на партията обаче дадоха своя положителен вот, определяйки финансовата програма за годината като амбициозна и с условието да бъде реализирана.

С мотив, че бюджетът за тази година не е социален петимата съветници от БСП гласуваха против.

Общата рамката на бюджета е 153 091 378 лева. Предвидените приходи са равни на предвидените разходи. От тях държавните са 58 758 521 лева, а общинските - 94 332 857 лева. В приходната част на бюджета администрацията очаква повече средства от продажба на общинско имущество. Очакват се повече приходи и от данък недвижими имоти, данък МПС, туристическия данък, общински такси и глоби, както и от наем на спортни съоръжения и от паркинги.  

Преди да стартира разглеждането на бюджета за настоящата година кмета Димитър Николов представи своя отчет за 2011-а. Според представените от градоначалника данни бургаската администрация отчита ръст на приходите от 1,6% и никакви задължения.