Нов спор за общинските жилища

Архив Бургас

23-02-2012, 12:32

Снимка:

burgasinfo.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Съветниците приеха докладната на кмета за изменение на наредбата за общинските жилища.

Ревизия на всички продадени общински жилища и списък на правоимащи и наемателите в такива, поискаха съветниците от Национален фронт за спасение на България.

Това стана по време на разискванията на докладната записка на кмета Димитър Николов за за изменение на наредбата, за настаняване под наем и продажбата на общински жилища.

Идеята е да се генерира приход в общината, за да бъде възможно решаването на жилищния проблем, като в същото време имотите се стопанисват добре и не се трупат финансови тежести върху тях.

Според групата на НФСБ в местния пармалент ревизията на продадените общински жилища трябвало да се направи преди да бъде приета наредбата.

Секретарят на общината Божидар Кънчев контрира опозицията с факта, че наредбата не дава възможност за продажба на цени под продажните и с промените ще се има предвид не само данъчната оценка на Закона за общинската собственост.

Така с 33 гласа "за" съветниците приеха измененията на наредбата, за настаняване под наем и продажбата на общински жилища.

На този етап заявленията за отдаване под наем са близо 700, а броят на наемателите е 540, останалите не са подали заявление.