Още 39 улици в "синята зона"

Архив Бургас

23-02-2012, 14:52

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Въвеждането на синята зона е заложено в проекта "Интегриран градски транспорт" .

За още 39 нови улици ще бъде въведена синя зона.

Участъците, които ще бъдат обхванати ще са на територията на широк център. Новата схема беше приета след спорове за смисъла на платеното паркиране и фискалния ефект от него по време на втората част от седмото редовно заседание на местния парамент днес. Промените са съгласувани с ОД на МВР, сектор "Пътна полиция" и Експертния съвет по устройство на територията в общината. Докладната записка беше внесена от заместник кмета по финанси в община Бургас - Красимир Стойчев.

Платено паркиране вече ще има по улиците "Св. Партиарх Евтиймий", "Жени Патева", "Шейново", "Съгласие", "Хан Крум", Цар Иван Шишман", "Цар Асен І", "Апостол Карамитев", "Оборище", "Пиротска" и др. Добавят се участъци и по бул. "Демокрация"улиците "Рилска","Войнишка", "Болярска" и др

Според Стойчев с въвеждането на синя зона в центъра на града значително е подобрена организацията при паркирането, контрола и облекчението на транспортния трафик.

Въвеждането на синята зона е заложена в проекта "Интегриран градски транспорт", за което не е осигурено финасиране от ОП, се казва в докладната. Ефектът от зоната ще бъде осезаем едва след цялостното въвеждане, защото в момента имало струпване на автомобили на свободните от плащане терени.