Обявиха класацията на най-луксозните хотели в света

Туризъм

24-02-2012, 14:23

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Най-големият сайт за споделяне на впечатления от туристически обекти, хотели и курорти TripAdvisor обяви класацията Travelers Choice 2012 (Избор на пътешественика).

Най-големият сайт за споделяне на впечатления от туристически обекти, хотели и курорти TripAdvisor обяви класацията Travelers Choice 2012 (Избор на пътешественика).

Потребителите на сайта са определили хотел „Шангри-Ла” Токио за номер едно в класацията за Най-луксозен хотел в света. Хотелът разполага с всичко, за което може да се сети човешкият ум, плюс много технологични иновации, за които българинът не е и чувал. Нощувката в този хотел в японската столица ще ви струва от 500 евро нагоре.

Надолу в класацията следват не по-лоши хотели.

Втората позиция е за аристократичния Хотел Империал Виена. Според потребителите на Трип Адвайзър това е перлата на австрийската столица. „Тук ще си починете като истински крал”, пишат в мненията си пътешествениците. Нощувка в този бароков рай струва от 400 евро и достига до 1500.

Испанците не са далече от първото място - третото място е хотел „Паласио де ла Магдалена” в Сото дел Барко. Тъй като си имат традиции в туризма, не е изненадващо, че заемат челно място в класацията.

Потребителите споделят: „Това е истинско изживяване...”

Курортното градче се намира на брега на Бискайския залив и е популярна туристическа дестинация. Двойна стая в двореца на Магдалена на минути от плажа Агилар ще ви струва от 540 евро нагоре.

Следващият хотел е отново испански – Ла Каса дел Ректор е в Алмарго. Красива архитектура, оригинални дизайнерски решения и много уют са малка част от изразите, с които гласувалите описват хотела. Престоят тук ще ви коства само 600 евро за обикновена стая, а ако си изберете апартамент, трябва да приготвите двойно повече.

Хотелът се помещава в традиционна къща от 17-ти век и е обграден от три двора, оформени като красиви градини. Съвсем наблизо се намира Музеят на тетъра.

По-нататък в класацията са „Гранд дел Мар” в Сан Диего Калифорния, „Антикулен Хостерия Патагоника” във Вила Ла Ангостура Аржентина, „Риц Карлтън” Осака, „Дрочестър” Лондон и още и още лукс, блясък и екзотика.