Ваня споделя за DJ Дамян, "котето" и предстоящи проекти

Архив Пловдив

26-02-2012, 17:59

Автор:

Йоана Торова

Всичко от Автора

Ваня се чувстваше „в свои води”, тъй като през зимния сезон живее в Пловдив и любимото и място е именно въпростният бар. Красивата певица сподели за БЕЛИ НОЩИ някои подробности от творчески и интимен характер.

Отразявайки участието на Нели Грегъри в пловдивския пиано-бар "Никано", екипът ни засече сред многобройните гости на заведението и русото изкушение Ваня – дуетната и интимна „половинка” на DJ Дамян. Ваня се чувстваше „в свои води”, тъй като през зимния сезон живее в Пловдив и любимото и място е именно въпростният бар. Красивата певица сподели за БЕЛИ НОЩИ някои подробности от творчески и интимен характер.

- Как възникна идеята за дуетната ви песен „Котето”?

- Първоначално текста беше съвсем различен, като в последствие решихме да го направим по-провокативен. Идеята за самото „коте” беше на Дамян. Аз развих темата и се получи. Песента имаше много голям успех и все още като я изпълняваме по участия хората много се забавляват.

- Какво ново да очакваме от вас двамата?

- В момента работим върху кавър на една гръцка песен. Записахме я съвсем скоро. Надяваме се до 5 - 6 март да излезе. Имаме идея и за клип към песента. Имахме среща с режисьора Николай Скерлев и смятаме да го снимаме тук в Пловдив. Този път искаме да наблегнем не на визията, а на самата песен.

- Как се чувставаш в месеца на любовта? Влюбена ли си?

- Да, с такъв човек като мен няма как да не съм влюбена. За нас всеки ден е Свети Валентин. (бел. Дамян подслушва за отговора на въпроса).

- От колко време се занимаваш с музика?

- Аз от много години се занимавам с музика, но имаше период в който преустанових за известно време. След като се срещнахме с Дамян, аз отново се върнах към музиката. Този път по-професионално и на сцена.

- Може ли да очакваме от теб различна визия, подобно на други твои колежки?

- Опитах се да направя нещо по-различно в последния ми клип, който излезе преди около месец. Много е трудно в момента, защото има много голяма конкуренция. Всеки се стреми да направи нещо максимално. Ние с Дамян спазваме една линия, която е „по-обрана”, „бяга леко” от типичната поп-фолк визия.