Стоян Гунчев пред Plovdivutre.bg: Отиваме в София за първото място, искаме и титлата

Архив Пловдив

27-02-2012, 09:27

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Волейболната гордост на Пловдив- женският отбор на Марица започва похода си към шампионския трофей днес от 16 часа с мач срещу ЦСКА

Волейболната гордост на Пловдив- женският отбор на Марица от днес започва същинската част от битката за шампионската титла на България. Възпитаничкиге на треньора Иван Петков излизат от 16 часа в София срещу ЦСКА в първата си среща от надпреварата между първите четири отбора в класирането след края на редовния сезон на Държавното първенство при дамите. Както е известно, нашите момичета останаха трети в това подреждане, докато „червените”-втори.

 

Турнирът между отборите от Топ 4 ще се проведе в столичната зала „Христо Ботев” от днес до сряда, като ще се играе на принципа всеки срещу всеки. Утре пловдивчанки се изправят срещу Спартак Интерков Груп(Варна), а в сряда срещу непобедените досега в първенството момичета на Левски Волей(София). Крайното класиране от надпреварата между четирите най-добри отбора при жените, ще определи полуфиналните двойки за плейофите.

 

Победителят ще  играе срещу четвъртия, а вторият среща третия от този турнир. Предимство при трети решаващ мач за плейофите ще имат класиралите се на по-предно място отбори, затова Марица ще гони първото място. Нашите момичета, които на 14 януари влязоха в историята, донасяйки първия волейболен трофей за Пловдив, спечелвайки Купата на България, ще отпътуват към столицата малко преди обяд.

 

„Ще преследваме първото място в турнира на отборите от Топ 4, защото то ще ни осигури предимство в домакинските срещи в решаващите плейофи за титлата. Целта ни е да станем шампиони, като смятам, че отборът ни вече е готов да го постигне. След като спечелихме Купата на България, сега сме амбицирани да завоюваме и титлата.”, обяви пред Plovdivutre.bg изпълнителният директор на Марица Стоян Гунчев- Чугуна.

 

Маричанки заминават за София в пълен състав, няма контузени състезателки, съобщи още шефът. Така треньорът Иван Петков ще може да разчита на най-доброто , с което разполага.