7 деца от Коджакафалията настанени в семейно жилище

Архив Бургас

27-02-2012, 15:25

Снимка:

БургасУтре

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

7 специалисти, сред които управител, психолог, педагог и социални работници, ще се грижат за хлапетата на смени в новия им дом. 

7 малчугани от дома за сираци Коджакафалията вече ще живеят в уютна семейна обстановка под грижите на опитни специалисти.

Дечицата са настанени в първото жилище от семеен тип, което общината реализира по ОП "Развитие на човешките ресурси" на стойност 212 хил. лв.

7 специалисти, сред които управител, психолог, педагог и социални работници, ще се грижат за хлапетата на смени в новия им дом. Жилището е уютно, с 2 отделни спални, много играчки за малчуганите и компютър, който ще се ползва по график.

"Това е модерният начин, скоро всички деца от Коджакафалията ще живеят в апартаменти от семеен тип", заяви кметът Димитър Николов. Градоначалникът преряза лентата на апартамента заедно с областния управител Константин Гребенаров и заместника си Лорис Мануелян.

Николов обясни, че общината вече е започнала работа по още два апартамента в "Меден рудник" и къща, в които ще бъдат настанени още деца от сиропиталището. Според него целият в рамките на година и половина всички деца от Коджакафалията ще живеят в такива условия.

Дечицата поздравиха гостите си с песни и им подариха ръчно изработени дарове.