Поредният побой прати Далакмана зад решетките за 4 години

Архив Бургас

27-02-2012, 22:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Соченият за лидер на известната  "банда с кирките" Николай Далакманов преби 58-годишен мъж и приятелите му.

Ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода постанови днес Бургаски районен съд на 28-годишния Николай Далакманов. Обвинението е за побой на трима мъже, единият от които е бил с риск за живота след инцидента.

Побоят е осъществен по време на петгодишния срок от изтърпяването на шестмесечна условна присъда на Далакмана, наложена му от БОС за нанасяне на средна телесна повреда.


На 11 май 2011-а пред заведение "Капри" в комплекс "Братя Миладинови", Далакманов е причинил средна телесна повреда на 59-годишен бургазлия.

Мъжът е получл черепно-мозъчна травма, контузия на главата, мозъчно сътресение и кръвонасядане по тилната повърхност, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота.

Паралелно с това Далакманов, в условията на идеална съвкупност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяйки безпричинно побой, чрез юмручни удари на други двама бургазлии, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, заради предишната му присъда. 


Причина за побоя, нанесен над мъжете в заведението е забележка, която отправили към Далакмана да престане да чупи чаши. 

Припомняме, че през 2008 г. Николай Далакманов беше задържан като ръководител, заедно с Николай Мечков, на организирана група за разпространение на дрога и повреждане на чуждо имущество. Бандата се прочу с "инсталациите" с кирки и палежи на луксозни автомобили в Бургас.

Нейните членове прекараха година в ареста. Обвинението обаче бе атакувано нееднократно от адвокатите на групата и делото бе върнато за доразследване на прокуратурата.