Черни връх няма да е към Бургас, Камено му отделя много пари

Архив Бургас

28-02-2012, 13:59

Снимка:

Община Камено

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Върховния административен съд отмени резултатите от референдума за преминаването на селото към община Бургас.

Черни връх няма да стане част от община Бургас. Това е окончателното решение на Върховния административен съд, с което се отменя референдума за присъединяването на селото към областния център.

Винаги сме разглеждали Черни връх като неделима част от общината, коментира кметът на Камено Стефан Бонев.

Той успокои жителите на малкото населено място, че политиката на администрацията към тях няма да претърпи никакви промени и изключи възможността за прояви на дискриминация.

Стефан Бонев припомни, че в общинския бюджет за 2012 год. са предвидени сериозни суми в строителната програма за обекти в Черни връх.

В бюджета са заделени пари и за изграждане на водоскоци, които да отвеждат водите извън пътищата.Оградата на местното кметство ще бъде подновена, предстои ремонт на фонтан в центъра на селото.

Средствата, които бяха гласувани за Черни връх на последната сесия, са много повече от заложените за близкото село Полски извор.

Със решението си ВАС отхвърли оспорването на кмета на село Черни връх,община Камено и на Инициативния комитет.

Така обявеният резултат от гласуването в проведения местен референдум на 18 септември м.г. в Черни връх и предложението на референдума "Желае ли село Черни връх да се отдели от община Камено и да се присъедини към община Бургас" не бе прието.