Връчват наградите Архитект, Конструктор и Строител на годината

Архив Пловдив

29-02-2012, 16:02

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Вестник „Строителство имоти“ връчва и специални награди, които тази година ще бъдат за мащабен инфраструктурен обект и за обект с голямо обществено значение

Най-добрите строители, архитекти и конструктори ще бъдат отличени за реализираните от тях сгради през 2011 година. Наградите се връчват за 17-ти пореден път от вестник „Строителство имоти“. По традиция отличията се присъждат за сгради, въведени в експлоатация през изминалата година.

Приза „Архитект на 2011 г.“ се присъжда в две категории - за жилищно и за нежилищно строителство, за най-добър проект на реализирана сграда. Номинирани в първата подкатегория са „ВБ Студио“ за еднофамилна сграда в Ботевград, арх. Георги Стоянов за комплекс „Хеброс“ в Пловдив и арх. Радко Тодоров за комплекс „Райски кът 2“ в Пловдив. Арх. Атанас Панов има две номинации за наградата в подкатегорията за нежилищно строителство - за „Астрал бизнес център“ в София и за офис сграда „Тhe Needle“. Третото предложение е за арх. Жеко Тилев за зала „Арена Армеец“ в София.

С „Конструктор на 2011 г.“ ще бъде наградено най-доброто конструктивно решение. За наградата в тази категория са предложени инж. Михаил Цанков за зала „Арена Армеец“ в София, а инж. Явор Бошнаков има две номинации - за „Астрал бизнес център“ и за офис сграда „Тhe Needle“.

Наградата „Строител на 2011 г.“  е в две подкатегории - за жилищно и за нежилищно строителство. С нея се отличава най-добре изпълнения обект. Номинираните в първата подкатегория са „Ва и Ми“ ООД за комплекс „Елит“ и за комплекс „Райски кът 2“ в Пловдив и „Пенон“ ЕООД за комплекс „Черешите“ в с. Белащица, Пловдивско. За нежилищно строителство предложенията са за „Главболгарстрой“ АД за зала „Арена Армеец“  в София, и „Тирлин“ АД за комплекс „Темосист“ в Пловдив и за хотел „Чиирите“ в с. Брани поле, Пловдивско.

Номинациите в конкурса са определени от жури, включващо представители на браншови организации и ведомства. Носителите на наградите се определят чрез тайно гласуване. Журито включва председателите на Камарата на строителите в България, Камарата на архитектите в България, Съюза на архитектите в България, експерти от КИИП, РНТС, общините и др.

Вестник „Строителство имоти“ връчва и специални награди, които тази година ще бъдат за мащабен инфраструктурен обект и за обект с голямо обществено значение.

Средствата, набрани от кувертите за галавечерта, ще бъдат дарени на „Зонта Клуб - Пловдив“ за изграждането на първия до този момент Екопарк в България по проект в район „Северен“ и на фондация „И аз мога“ - „I Can Too“ за създаването на Център за деца с аутизъм в Пловдив.