Делото за убитата на пътя Валя на датата на рождения й ден

Архив Бургас

01-03-2012, 13:26

Снимка:

dariknews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

В затвора ще лежи за година и два месеца На първа инстанция 33-годишната Надя Иванова беше осъдена да лежи 14 месеца в затвора.

На 19 март, когато ще бъде гледано на втора инстанция делото срещу Надя Иванова, която блъсна и уби малката Валя, починалото момиченце щеше да навърши 13 години.

Това съобщи майката на загиналата ученичка - Мария Димитрова. 

През юни 2011 година на пешеходна пътека тип зебра 12-годишната Валя Димитрова беше блъсната от лек автомобил "Ауди", управляван от Надя Иванова. Момичето загина на място. 

В началото на февруари пред Бургаски окръжен съд за първи път едни срещу други застанаха родителите на загиналата Валя и шофьорката, станала причина за трагичния инцидент - Надя Иванова. 

Тогава процесът продължи едва няколко часа, а Иванова се призна за виновна. БОС й наложи ефективна присъда от 14 месеца, при лек режим и отнемане на документите за правоуправление за четири години. 

Семейството на Валя, определи наказанието като леко, въпреки че това е един от малкото прецеденти с налагане на ефективни присъди за подобни инциденти на пътя.

Сега близките на Валя обжалват решението на Бургаски окръжен съд. Апелативните матистрати ще заседават на 19 март т.г. от 09.30 часа.