Разкриват над 4000 нови работни места

Архив Бургас

03-03-2012, 15:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Добра инфраструктура ще помогне за привличането на повече инвеститори в общината, смята кметът Николов.

Повече от 4 000 работни места се очаква да бъдат разкрити в Бургас с изпълнението на общински проекти и с модернизирането на нефтената рафинерия.

Това каза за „БургасУтре” кметът Димитър Николов. Според него с реализацията на заложените в програмата на общината проекти новите работни места ще бъдат около 1 000.

Други 3 000 предстои да се разкрият от „Лукойл”, във връзка с огромната инвестиция, която правят за модернизация на бургаската рафинерия. „Още работни места очакваме от инвестиции в индустриалната зона”, каза кметът.

Той уточни, че сред по-големите проекти, които ще изпълняват през 2012-а са „Интегриран градски транспорт”, реставрацията на остров „Света Анастасия” и Моста, нови канализации в кварталите на Бургас и удвояване капацитета на пречиствателната станция „Меден рудник”.

Пак през тази година ще се случи доставката и монтирането на линеен ускорител в онкодиспансера, както и изграждането на голям спортен комплекс в „Меден рудник”.

През настоящата година предстои благоустрояване на района с археологическите разкопки на Минералните бани.

„Много важен проект е също така изграждането на новото регионално депо за отпадъци. Тези проекти са за стотици милиони левове и аз съм сигурен, че те ще отворят нови работни места за бургазлии”, допълни Николов.

Според него така едновременно с подобряване на условията за живот в Бургас, администрацията ще се бори и с безработицата.