Първанов със заявка за връщане на лидерския пост в БСП

Архив Бургас

05-03-2012, 18:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Първанов не се страхувал от подкрепа на Станишев в ПЕС, защото бил добре представен там.

“Със сигурност ще се кандидатирам за лидер на БСП, но това не е битка, не е двубой, а по–скоро е сблъсък на идеи и концепции на партията”.

Това каза в Бургас бившият държавен глава Георги Първанов. Той пристигна за срещи с местните социалисти в областта, които ще продължат утре.  

Според него приоритет на този етап е партията да работи за убедителна победа на предстоящите парламентарни изобри и да разсъждава за бъдещите коалицонни контакти.

Първанов отказа да сподели пред бургаските медии обаче с кого би се коалирал, защото според него, това би демотивирало и разконцентрирало още от сега избирателите.

“Със сигурност ГЕРБ и Бойко Борисов са основните ни опоненти”, каза още експрезидентът. 

Той определи политиката на настоящата власт като катастрофална, смачкаваща българският бизнес. От друга страна обаче Първанов отрече да има свръх очаквания към БСП от страна на бизнеса и избирателите.

“Въпреки това БСП трябва да се идентифицира и олицетвори тези очаквания на хората. Това може да стане като предложи управленска програма, в която всеки да види себе си”, категоричен е Първанов. 

Той обяви, че не се страхува от подкрепа на партията на европейските социалисти към Сергей Станишев, защото е много добре поставен пред ПЕС.

Той определи себе си като човекът прокапал първи пътя на БСП за пръв път в нейната история към ПЕС, през 2004 година.

"Спомнете си в какво състояние оставих партията през 2001 година и в какво състояние е тя сега", каза още Георги Първанов.