Културистът Георги Карамишев: Сексът преди състезание е препоръчителен

Архив Бургас

07-03-2012, 08:41

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Сигурно ме заглеждат жените, но не обръщам внимание и не флиртувам. Имам си приятелка и това ми е достатъчно. Освен това не ходя по заведения, не пия алкохол, работя много и спортувам, обяснява Карамишев.

Г-н Карамишев, носят се истински легенди какво количество белтъци от яйца или чисто месо ядат културистите на ден, в период, когато се готвят за състезание. Кажи какво е твоето меню?

Внушително. За състезател като мен в категория над 100 кг около 1 - 1,50 кг месо дневно. Във финансово изражение това е около 30-40 лв.

А добавките  с колко качват месечната издръжка на един активен културист?

Зависи в какъв период - подготовка или почивка, когато се готвя за състезание около 600 лв. Този спорт е много скъп и без спонсори е почти невъзможно да издържиш финансово на това динамично темпо.

Заглеждат ли те представителките на нежния пол с тази внушителна физика и след като участва в два фолк клипа - на Глория  “Лятно пълнолудие” и във видео на Биляна?

Ами сигурно ме заглеждат, не обръщам внимание и не флиртувам. Имам си приятелка и това ми е достатъчно. Освен това не ходя по заведения, не пия алкохол, работя много и спортувам.

Кажи как звучи един твой тренировъчен ден?

Тежки двуразови тренировки и стриктен хранителен режим. Всяка сутрин ставам в 7.30 часа, приготвям си закуска от 5 белтъка и 2 жълтъка, пия ел-карнитин и в 8.30 часа отивам в залата за първата си тренировка.

Тя продължава  близо час и половина, като наблягам най-много на коремните преси. Сериите за тази трудна и претенциозна мускулна група продължава около 40 минути.

Първата ми  за деня тренировка завършва с 30 мин. каране на велосипед. След като приключа в залата, за да възстановя тялото си от изтощителните тренировки хапвам с въглехидрати, като предпочитам овесените ядки, меда и бананите.

Задължително приемам и протеини като хранителни добавки. Към обяд хапвам телешко с оризови питки. Количеството  зависи дали се готвя за състезание или не, но честно да си призная никога не се изкушавам от някое лакомство извън хранителния ми режим.

Втората ми тренировка е надвечер. Продължителността й също е около час и половина. Преди състезание към двуразовите тренировки прибавям допълнително време за задължителните съчетания, с които се демонстрират отделните мускулните групи. Във вечерното ми меню също няма изненади.

Преди имаше трагични инциденти с културисти, заради прием на опасни вещества, с които се постигат по-добри резултати. Как е ситуацията сега?

Аз съм против употребата на  забранени субстанции и разчитам само на хранителните добавки от доказани производители. Против съм и взимането на диуретици, към които други състезатели прибягват преди състезание, тъй като засиленото изхвърляне на течности подчертава релефа.

Често обаче има обратен ефект и състезателите излизат на подиума доста  подпухнали. Аз разчитам на билкови отвари и определени биологични режими, за да изхвърля излишната вода от организма си.

Какви са амбициите ти за тази година?

Злато на Републиканското по културизъм и на “Купа Мечката”.

Кои са най-ценните за теб награди?

Суперуспешна за мен бе 2009 г. Тогава станах първи на републиканското първенство и на турнира “Купа Мечката”. Имам и още 6-7 сребърни медала и 20 бронзови.

Изкушавам се да те попитам нещо, което обикновено генерира новини и в българската и чуждестранна преса. Препоръчителен или нежелателен е сексът преди състезание?

Категорично препоръчителен – той е физическа активност и терапия за отпускане на нервното напрежение.