Хубав петък, Пловдив

Архив Пловдив

09-03-2012, 10:46

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

Ако сте прекарали бурна осмомартенска нощ, стиснете зъби, петък е!

Хубав е – задават се почивни дни!

Ако сте прекарали бурна осмомартенска нощ, стиснете зъби, петък е!

И ако снощи някой дисководещ ви е забавлявал, тази сутрин имате повод да се сетите за него. 9 март е Международен ден на ди-джея. Отбелязва се от 2002 г. по инициатива на Световния ди-джей фонд и организацията „Нордоф Робинс мюзик терапи”, които използват музиката за лечение на деца и възрастни.

Да, хубавата музика на ди-джея лекува душите. В Пловдив времето няма да се различава от вчерашното. Пак предимно облачно, възможно е да превали дъжд. Максималните температури ще са около 10 градуса. Такава е прогнозата и за уикенда. Пловдивчани имат възможността да придадат и по-друго значение на девети март.

Имате шанс да помогнете, дори да спасите човешки живот. Комплексът за социални услуги за деца и семейства и Районният център по трансфузионна хематология правят Акция за безвъзмездно кръводаряване. Желаещите могат да отидат на улица Неофит Бозвели 38 от 9 до 13 часа. Статистиката сочи, че годишно болниците у нас се нуждаят от 400 хиляди банки кръв.

Асеновград пък ще отбележи 782 г. от победната битка при Клокотница. От 11.00 ч. в Градската им библиотека " Паисий Хилендарски" ще бъдат представени резултатите от разкопките на Асеновата крепост. На този ден, през 1230 г., цар Иван Асен II побеждава епирския деспот Теодор Комнин и присъединява към територията на България обширни владения. В чест на победата и тържественото посрещане, владетелят построява манастира "Св. четиридесет мъченици".

Денят 9 март е празник на Велико Търново.

В Държавен куклен театър – Пловдив в 19 часа започва представлението “Голямото пътешествие на малкото крокодилче”.

Премиерите в кината: “Корпус за бързо реагиране” /2012/, България/91 мин. Екшън, Комедия “Красавицата и звярът” 3D /2012/ САЩ/84 мин. “В търсене на справедливост ” /2011/ САЩ/105 мин. Драма, Трилър