Васко Кеца за вековния юбилей на Ботев (Пд)

Архив Пловдив

09-03-2012, 16:04

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

Мажоритарният собственик на Ботев (Пд) Цветан Василев ще уважи тържествата на 12 март,

понеделник, когато най-старият футболен клуб в България ще чества своята 100-годишнина

Мажоритарният собственик на Ботев (Пд) Цветан Василев ще уважи тържествата на 12 март, понеделник, когато най-старият футболен клуб в България ще чества своята 100-годишнина. Банкерът е потвърдил присъствието си на официалната церемония, която ще се състои в Концертната зала в Пловдив. За празненството се очакват още Христо Стоичков, шефката на БОК Стефка Костадинова, вицепремиерът Цветан Цветанов, шефът на БФС Борислав Михайлов и още куп величия от родния елит. Премиерът Бойко Борисов и областният управител на Пловдив Здравко Димитров няма успеят да уважат празненството, тъй като ще бъдат ангажирани с държавни дела.

Самото тържество ще стартира от 17.30 часа в понеделник, като то ще бъде открито от хора на пловдивските момчета. След това президентът на клуба Юли Попов ще произнесе реч. Момичетата от клуба по художествена гимнастика Тракия-Елит ще излязат на сцената и ще изпълнят съчетание под звука на любима за всички ботевисти песен. Веднага след това клубът ще награди своите заслужили герои през годините със златни значки, които са изработени по поръчка на клуба в Монетния двор на Българска народна банка. Естрадната  ни легенда Васил Найденов-Кеца ще излезе на сцената, за да изпълни част от репертоара си , а след това церемонията ще продължи с раздаването на плакети изпълни две свои парчета Церемонията в концертната зала ще закрие Ансамбъл Тракия. Тъй като вътре ще могат да влязат само 550 души, отвън на площада ще бъде монтирана видео стена. За всички членове на сдружение ФК Ботев (ПД) ще има обособени места в залата, като те трябва само да носят членските си карти за легитимация.

След края на тържеството, в 19.12 часа небето над Пловдив ще се изпъстри от мащабна заря, след което музикалното шоу ще продължи на площад Централен, където концерт ще изнесе Васил Найденов. Бултрасите ще могат да куфеят до 22 часа. С песните на Кеца, а след това и с други изпълнения.

Иначе програмата в деня на вековния юбилей на „Ботев” започва в 16.00 часа в Художествената галерия, където посетителите ще могат да видят най-ценните трофеи завоювани от най-стария български клуб и неговите футболисти.