Пловдив и още 5 града искат "Безопасни улици"

Архив Пловдив

11-03-2012, 09:14

Снимка:

offnews.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

В Пловдив протестното шествие ще тръгне от хотел „Тримонциум” и ще стигне до Съдебната палата.

В 6 български града ще се проведе протесно шествие под надслов "Бесопасни улици". Гражданите в София, Плевен, Варна, Велико Търново и Симеоновград в 12 часа ще настояват  да бъдат взети мерки за предотвратяване на инцидентите по пътищата, посредством промени в законодателната система, съобщиха организаторите. Протестът ще бъде подкрепен от Националното представителство на студентските съвети. 

В Пловдив протестното шествие ще тръгне от хотел „Тримонциум” и ще стигне до Съдебната палата.

Сред исканията са  да не се издават условни присъди на водачи, които са причинили смърт и/или телесни повреди при нарушаване Закона за движение по пътищата, да се премахне извънсъдебното споразумение без знанието и съгласието на близките на загиналото лице между прокуратура и извършител на ПТП, причинил смърт при нарушаване Закона за движение по пътищата.

Водачи, които са употребили алкохол и/или упойващи вещества и/или шофират без свидетелство за правоуправление и са причинили смърт и/или телесна повреда да се съдят за умишлено престъпление.

Настоява се завиши контролът от КАТ за спазване правилата на движение в градски условия. Контрол да се налага и на шофьорите от градския транспорт, маршрутките и такситата и други.