Нова петорна експертиза отложи делото за починалата родилка

Архив Пловдив

12-03-2012, 13:48

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Двама акушер-гинеколози, двама хирурзи и специалист съдебна медицина ще трябва да се изготвят експертното решение

Петима софийски специалисти ще изготвят новата петорна съдебно-медицинска експертиза по делото смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова.

След отказ от Агенция „Медицински одит” да посочи хабилитирани лица, които да изготвят петорната съдебно-медицинска експертиза, съдът поискал съдействие от Медицинския университет в София. Така се стигнало до избора на петте вещи лица, които ще търсят причинатата за смъртта на младата жена, стана ясно в съда днес.

Адв. Росен Кожухаров, който организира защитата на д-р Сияна Драгнева, настоя в експертизата да се включи и микробиолог, но почти веднага оттегли искането си след като стана ясно, че ще трябва да започне отначало тромавата кореспонденция за намиране на специалист.

Двама акушер-гинеколози, двама хирурзи и специалист съдебна медицина ще трябва да се изготвят експертното решение. Заключението си те ще представят в началото на май, когато ще продължи делото. Следващото заседание е насрочено  за 7 май.

Делото бе върнато в съдебна фаза след като магистратите не успяха да преценят виновни ли са или не тримата доктори, обвинени в процеса.

Младата жена издъхна 20 дни след  раждане в бургаската болница през 2008 г. Според прокуратурата д-р Александър Маджуров и акушер-гинеколозите Сияна Драгнева и Нина Добрева поради немарливост и непредпазливост са причинили смъртта на Димова.

http://www.burgas.utre.bg/crime/themis/927-nova_petorna_ekspertiza_otlozhi_deloto_za_pochinalata_rodilka