Започват четвъртфиналите за Купата на България

Архив Бургас

14-03-2012, 10:12

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Ценният трофей е възможност за някой от тимовете, които са извън челната четворка на първенството да прекрачат в европейските клубни турнири. Затова четирите мача – по два в сряда и четвъртък ще бъдат изпълнени с много напрежение и емоционален заряд.

Днес и утре ще бъдат излъчени четирите отбора, които ще продължат спора за спечелването на Купата на България по футбол.

Ценният трофей е възможност за някой от тимовете, които са извън челната четворка на първенството да прекрачат в европейските клубни турнири. Затова четирите мача – по два в сряда и четвъртък ще бъдат изпълнени с много напрежение и емоционален заряд. Хубавото време също е добра предпоставка за качествени двубои.

Първият мач днес противопоставя отборите на един от кандидатите за завръщане в елитния футбол – тима на „Ботев” Пловдив и лидера в „А” група „Лудогорец” Разград.Мачът започва в 14.30 часа на стадиона на „канарчетата” в Пловдив и със сигурност ще привлече многобройна публика в града под тепетата.

Анализаторите предвиждат победа за елитния тим, но нека си спомним, че по пътя си към този етап от надпреварата „Ботев” отстрани тимове като „Черноморец – Бургас”, който от своя страна  постигна победи в шампионата над лидерите Левски и ЦСКА.

Другият мач днес ще противопостави отбора  на „Литекс”, воден от Христо Стоичков на амбициозния и непредвидим тим на „Миньор” Перник. В този сблъсък специалистите дават предимство за отбора от Ловеч, но какво ще се случи ще стане ясно в късния следобед. Двубоят в Ловеч е с начален час 17.30.

В четвъртък са останалите два двубоя. С огромен интерес се очаква сблъсъкът в Пловдив между местния „Локомотив” и гостите от Левски. Двубоят е много важен и за двата тима тъй като те открито заявяват намеренията си за участие в Европа. Началото на мача е в 13.00 часа на стадион „Лаута”.

Два часа по-късно също в четвъртък от 15.30 часа започва и последния четвъртфинален сблъсък, който като че ли крие най-малко неизвестни. В него домакините от „Септември” Симитли приемат ЦСКА.

Опитът, рутината и футболните стойности тук са на страната на столичния тим,  но няма съмнение, че състезателите от местния тим ще надминат себе си, за да се противопоставят на фаворита от столицата.

Резултатите и подробности от днешните и утрешните мачове за Купа България може да проследите в БургасУтре.