Суперсензации във вторите два ¼ финала за Купата на България

Архив Бургас

15-03-2012, 18:01

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

След като очаквано „Лудогорец” и „Литекс” се класираха за полуфиналите след победи съответно над „Ботев” Пловдив и „Миньор”, след днешните два двубоя грандовете Левски и ЦСКА бяха отстранени от по-нататъшно участие

Една сензация и една изненада. Така могат да се охарактеризират резултатите от двата мача за Купата на страната по футбол, играни днес.

След като очаквано „Лудогорец” и „Литекс” се класираха за полуфиналите след победи съответно над „Ботев” Пловдив и „Миньор”, след днешните два двубоя грандовете Левски и ЦСКА бяха отстранени от по-нататъшно участие.

И докато загубата на „Левски” от „Локомотив” Пловдив с 1:2 след продължения може да се приеме като малка изненада, то победата на скромния „Септември” Симитли над ЦСКА със същия резултат, но в редовното време, може да се характеризира като суперсензация.

Вторият двубой показа, че разликата между футбола, който се играе  в „А” и „Б” група почти няма. Резултатът показа лошата моментна форма на един от обичайните заподозрени за спечелване на шампионската титла.

От друга страна се потвърди факта, че на „Лаута” на всеки отбор, включително и на Левски ще бъде много трудно до края на първенството.

На 16 март от 11 часа на националния стадион „Васил Левски” ще се тегли жребият за полуфиналните двубои за Купата на България. Мачовете са на 11 и 12 април.