Добро утро в петък!

Архив Пловдив

16-03-2012, 08:34

Автор:

Василена Нинова

Всичко от Автора

В Пловдив температурата ще скочи до 15 градуса. Като добавим, че е и петък, денят обещава да е прекрасен.

Времето ще бъде усмихнато и слънчево. В Пловдив температурата ще скочи до 15 градуса. Като добавим, че е и петък, денят обещава да е прекрасен.

От днес до 25 март градът се превръща в ... киносцена. София Филм Фест отправя звездни предизвикателства към киноманите. На форума любителите на седмото изкуство ще могат да видят специална селекция от родни и чуждестранни продукции, сред които иранският Раздяла (отличен с Оскар и Златен Глобус за най-добър чуждоезичен филм), култовият Хавър на финландеца Аки Каурисмаки, сръбският кинохит Парад и редица други.

Начало на фестивала ще сложи родната лента Миграцията на Паламуда на Людмил Тодоров, а в следващите фестивални дни ще може да се види и дебютът на Кристина Николова – Вяра, любов и уиски. Филмът-изненада тази година ще бъде представен лично от британския режисьор, носител на Оскар, Хю Хъдсън.  Мястото е Лъки Синема, прожекции ще има в 18:30 и 20:45 ч. Цена на билетите - 5/6 лв. Карта за 3 прожекции – 15 лв, за 8 прожекции – 32 лв. 

Ако искате още развлечения, Етнографският музей предлага нещо интересно.

"Пътят на писаните яйца" е уникална изложба, която разказва богатата история на писаното яйце и как се рисува великденския атрибут. В основата на проекта на Исторически музей - Велинград е залегнала една вековна традиция, запазена в Чепинско - изписването на яйцата с писалка и восък. Изложбата гостува в Пловдив до 30 април. На театър.

В афиша на Драматичния театър има две заглавия. В 19 часа може да избирате между “Бай Ганьо” и “Есенна соната”.

За децата - в Държавен куклен театър – Пловдив играят “Котаракът в чизми”

Възможностите за петъчната нощ: “Планета Пайнер” прави BABYLO SHOW  “Брилянтин” - OLD SCHOOL MAFIA/ DJ VASQUEZ, MC KAMEN, DJ GEORGIO B “Planet club Plovdiv” - БЕДРУМ ПАРТИ С БАЛЕТ САТЕН И DJ BORRA, НАЧАЛО 22:00ч. “Плазма” - UNDERGROUND SESSIONS // ROSSEN & NICK KO