Феновете на „Нефтохимик” искат отборът да играе на стадион Лазур

Архив Бургас

17-03-2012, 20:33

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Феновете на „Нефтохимик” започват да работят активно и по една много полезна инициатива - набирането на средства за издаване на пълната история на клуба от неговото основаване до днес.

Клубът на феновете на „нафтата” разпространи декларация в която се настоява отборът да се завърне на стадион Лазур, където да играе своите домакински мачове.

Привържениците ще организират и подписка в подкрепа на своите искания. Ето какво пише в разпространения текст:

„Във връзка със ситуацията около домакинствата на футболен клуб Нефтохимик (Бургас), който в продължение на 3 години домакинства на стадиона в кв. „Долно Езерово” и желанието на всички привърженици, ръководство, футболисти, както и не малка част от редовите фенове на футбола, да набюдават футболните успехи на изконния за нас стадион в кв. „Лазур”, клуба на привържениците на Нефтохимик, подкрепен от фракцията „Зелени бойци“ ще предприемем мерки за окончателното решение на този наболял проблем и първото действие да се допитаме до мнението на бургаската общественост. Стартираме подписка под наслов: „Подкрепи ПФК Нефтохимик да играе мачовете си на стадион „Лазур”!”

Ние сме убедени, че ще получим широка подкрепа, която окончателно да убеди отговорните лица, както и собственика на стадиона, че ПФК Нефтохимик трябва да играе своите домакински мачове на стадион Лазур, да радва своите многобройни фенове, да носи футболна слава на град Бургас, но всичко това да бъде при разумни параметри, с оглед на настоящето положение на футболния клуб.

Въз основа на гореизложеното обявяваме,че:

- на всеки домакински мач на отбора ще бъде изложена специална маса за събиране на подписи.

- в периода от 24.03.2012г. до 21.04.2012 г. ще бъде разположена и една маса на ул. „Богориди” (над Часовника) за тази цел”.

Феновете на „Нефтохимик” започват да работят активно и по една много полезна инициатива, а именно набирането на средства за издаване на пълната история на клуба от неговото основаване до днес. Работата по събирането на материалите е започнала отдавна. Предстои те да се систематизират и дообогатят.