Обявиха класацията на най-добрите плажове в света

Варна Лайф

18-03-2012, 02:10

Снимка:

Trip Advisor

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Ежегодната класация Travelers Choice 2012 (Избор на пътешественика) на най-големия сайт за споделяне на впечатления от туристически обекти, хотели и курорти TripAdvisor подреди най-добрите плажове в света.

Ежегодната класация Travelers Choice 2012 (Избор на пътешественика) на най-големия сайт за споделяне на впечатления от туристически обекти, хотели и курорти TripAdvisor подреди най-добрите плажове в света.

Време е да помечтаете, отпуснете се удобно в канапето, представете си, че сте на някой райски плаж и... приятно четене.

В елитните 25 позиции са подредени най-красивите, екзотични и харесвани от потребителите плажни дестинации в света. Единствените европейски пясъчни ивици, намерили място в класацията, са в Испания. На последното 25-то място е Пуерто Алкудия, Испания.

Южната ни съседка Турция заема престижната 14-та позиция като за начало с курорта Олудениз. За това местенце от сайта разказват така:

"Водите около малкото селце Олудениз са с болезнено красив нюанс на синьото. Сапфиреното среща зеленото на морска пяна по бреговата ивица, където парчета бял пясък са осеяни с лениви плажуващи. Пейзажът е още по-красив от горе - Олудениз е известен като едно от най-добрите места в света за парапланеризъм."

Но Турция е включена с още една дестинация, избрана от ценителите на красивите плажове. На предпоследното 24-то място точно след Рио Де Жанейро е още един турски плаж - Ичмелер. Причините да включат това място в класацията от сайта обосновават с думите:

"Не очаквайте процъфтяващата сцена на нощен клуб в Ичмелер, но за туристите, открили този плаж, това е огромен плюс. Насладете се на пътуване с лодка до близкия остров, опитайте пресни морски дарове в заведение на плажа или просто се попечете на слънце."

Ето ги водачите в топ списъка, заели първите десет места в класацията на Трип адвайзър.

1 – Провидансиал, Кариби
Какво слага на върха този малък карибски остров за втора поредна година? Семействата обичат просторните и спокойни плажове на залива Тейлър и Грейс Бей. Водолазите се стичат там, за да проучат щедрия бариерен риф, включително рифа на Смит и за своята разкошна разходка по океанското дъно. За младоженците е перфектно романтично място за меден месец.

2 – Палм / Игъл бийч, Аруба
Обитавана от 1000 години, Аруба е остров, богат на култура и история.
Игъл бийч е идиличен карибски плаж с бял пясък и тюркоазени води, и е посещаван от любителите на водни спортове. Палм Бийч, от западната страна на острова, предлага перфектни условия за плуване и пясък като брашно.
Тези, които са по-загрижени с условията под вълните, не биха пропуснали останките от торпилираният танкер Педерналс, популярно място за гмуркане. Аруба е само 20 мили дълъг, като по този начин лесно се обикаля с велосипед или мотопед

3 - Тулум, Мексико
Тулум е спокойствие и романтика през призмата на древността.
Гостите могат да се възползват от отпускащия традиционен масаж на маите и спа процедури, или да правят слънчеви бани на красивите плажове на Юкатан в подножието на добре запазените древни руини.
Рядко съчетание от плаж, археология и село, Тулум е несравнимо романтично бягство.

4 - Негрил, Ямайка
Разбира се, можете да оставите слънчевите пясъци в полза на чанта от крокодил или конна езда, но когато основното направление се нарича Седем Мили Плаж, става ясно, това, което привлича повечето посетители до Негрил. В зависимост от това колко много слънце искате, сте добре дошли да отидете полугол или дори да си правите слънчеви бани чисто гол на някои места.
Това е рай за освободените хора, без задръжки и предразсъдъци.
Със специализирания си курортен комплекс Хедонизъм 2 е привлекателно място за суинг двойки и нудисти.

5 - Сейнт Пийт Бийч, Флорида
Пясък бял като захар, делфини, забавляващи се на крачки от брега и осем големи бариерни острови, правят пощенската картичка от Сейнт Пийт Бийч перфектна. Разположен край западното крайбрежие на полуостров Флорида, той е идеалното място да изпитате дивата красота на държавата и магическите златни лъчи на слънчевия щат,

6 - Боракай, Филипини
Дълъг само 4,5 мили, Боракай е достатъчно малък остров , за да се движите с велосипед под наем или мотор. Но нека малкия му размер да не ви подвежда има няколко отлични плажове, от които да избирате.
Япак бийч е известен с красиви бели черупки и рапани, Уайт бийч има впечатляващи залези а Балингбай е уединено място, идеално за младоженци. Стига да го посетите по време на сухия сезон, ще се съгласите, че това е една от най-добрите плажни дестинации в света.

7 - Канкун, Мексико
Това не е място само за колежански разгул по време на пролетната ваканция. Канкун, с неговите златни плажове и перфектен климат, е водещата крайбрежната дестинация в Мексико. И докато със сигурност е 365-дневен купон за студентите, курортите се грижат специално и за семейства и за тези, които търсят уединение. Хубавото тук е, че си има комплекс за всеки вкус и няма как да се окажете на грешното място, семействата с деца са отделени, тийнейджърите купонджии си имат свое място, романтичните двойки няма начин да се засекат с останалите ако сами не ги потърсят, за всичко е помислено. Този рай Юкатан е и врата към руините на Тулум и Чичен Ица

8 - Пунта Кана, Доминиканска република
От тук взимат снимки за да изработят пощенските картички от Карибите.
25 мили бял пясък, полюшващи се кокосови дървета и кристално чиста вода. Достъпно тропическо убежище, Пунта Кана е известен с множеството си ол инклузив курорти. Доминиканската република е отдавна позната дестинация за бягство на европейците, американските туристи тепърва откриват това горещо място.

9 - Маями Бийч, Флорида
На брега в Маями Бийч, посетителите могат да плуват, сърфират и карат джет ски в топлите и кристално чисти води на Атлантическия океан.
След сладка дрямка на белия пясък, се натрупва секси тен. Несравнима е насладата от гледката на красиви хора, особено в Саут Бийч, любим на модели и известни личности.

10 - Варадеро, Куба
Топ дестинацията за плаж в Куба се намира на дълъг 13-мили полуостров с меки като кадифе пясъци надиплени от водите на канала Кавама. Курортни комплекси оживяват по брега.

Това са открили американските знаменитости и гангстери, включително Ал Капоне, през 1920 година. Пийнете освежаващо мохито, за да се охладите от цял ден плажуване или от екскурзия за морски риболов в открити води.

Прословутите плажове на Хонолулу, Хавай са заели 15-та позиция, едно място зад Турския Олудениз, след тях са плажовете на Шарм Ел Шейх, Египет.

Е, помечтахме а сега на работа, все пак за такива почивки трябват пари.