30% от гласовете за ГЕРБ, ако изборите бяха днес

Архив Бургас

19-03-2012, 09:40

Снимка:

© gustonews.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според проучването 36% от българите не биха гласували изобщо.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ щеше да спечели 30% от гласовете, пише СтандартНюз.

Данни от електорално изследване на "Галъп интернешънъл" бяха оповестени от Първан Симеонов пред bTV. Според социолога критичната точка в това управление е била в края на миналата зима, когато избухнаха скандалите с флашките, протестите по улиците заради повишаването на цените.
 
Първан Симеонов съобщи, че ако изборите бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 30% , за БСП - 18%, за ДПС - 6%, за Синята коалиция - 4%. Според проучването на социологическата агенция 36% от българите не биха гласували.
 
На въпрос, ако има партия на Меглена Кунева за кого бихте гласували, 28% от гражданите са отговорили, че биха гласували за ГЕРБ, а резултатът на Кунева би бил такъв, какъвто получи на изминалите избори, уточни Симеонов.
 
Меглена Кунева ще има критичната роля в следващата парламентарна конфигурация, тя ще държи ключа, а не ДПС. Кунева се опитва да представи себе си като антисистемен играч, нещо като Бойко Борисов с обратен знак, обясни Симеонов. Според него най-голямото достойнство на бившия еврокомисар е експертност и опитност, на които тя залага, но които може да се превърнат в нейното най-голямо проклятие. "Българите предпочитат някой нов човек, гласуват за биографична чистота, а не толкова за политики", подчерта Първан Симеонов, цитиран от БГНЕС.