Юли Попов пред бултрасите: Радуканов си тръгва при загуба от Етър

Архив Пловдив

21-03-2012, 21:54

Автор:

Цветелин Костов

Всичко от Автора

„Никога Ботев не е бил толкова слаб, беззъб, безидеен и безхарактерен на терена. Тръгвай си веднага. Дори при Христолов отборът поне се бореше, върна развитието ни с една година назад”, подвикваха  феновете на треньора на отбора.

Президентът на Ботев (Пд) Юли Попов призна, че треньорът Милен Радуканов е на дузпата. Направи го пред феновете, с които се състоя среща на „Колежа” преди няколко часа. Около 200 бултраси се стекоха на стадиона, след като в началото на седмицата привикаха ръководството на спявка. На сбирката се появи и Радуканов.

„Собственикът на клуба г-н Цветан Василев взе решение да освободи треньора, ако загуби от Етър в събота”, изстреля към края на срещата председателят на борда на директорите на клуба Юли Попов.

Преди това феновете открито се опитаха да принудят наставника да си събере багажа и да хваща пътя за Видин. Дори повечето от бултрасите призоваваха специалиста да си напусне клуба веднага, без да чака двубоя във Велико Търново. Запалянковците му казаха право в лицето, че според тях е главният виновник за превръщането на класирането в „А” група в химера и напълно „мъртвия” отбор, разкарващ „жълто-черните” фланелки на терена.

„Никога Ботев не е бил толкова слаб, беззъб, безидеен и безхарактерен на терена. Тръгвай си веднага”, подвикваха му феновете. –„ Дори при Христолов отборът поне се бореше, върна развитието ни с една година назад”, недоволстваха бултрасите.

Когато го попитаха дали ще си подаде оставката, ако се издъни на стадион „Ивайло”, Радуканов отговори с не.

„ Има ръководство, което решава. Искам повече от всички, Ботев да спечели първото място в групата, а все още имаме шансове да го постигнем”, измънка Радуканов, който призна, че е разполагал с пълната спортно-техническа власт в клуба.

Пред запалянковците специалистът съобщи, че е платена трансферна сума само за вратаря Христо Иванов, който бе привлечен от Монтана. За него са били платени 40 000 лв., а останалите играчи са дошли като свободни агенти. Това възбуди сериозно недоумение, тъй като не е тайна космическия за стандартите на "Б" група бюджет на клуба. Той отговори и на въпроса, защо един конкретен мениджър се наел със зимната селекция.

„Не съм лъжец и крадец. На мениджъра са платени 10 000 лв., за да намери играчи, които да привлечем.  1000 лв. от тях  са данъци. Пускат се слухове и се пише по форуми, че получавам 7% от месечната заплата на новопривлечените играчи, както и, че съм взимал комисионни, което не отговаря на истината. Разкривам ви тези подробности именно, за да опровергая тези твърдения”, обяви Радуканов пред феновете.

Специалистът каза, че няма групички в отбора, като е било нормално тези, които не играят да са сърдити. Той пое и цялата отговорност за определянето на състава.

Част от феновете изразиха недоволство и от цялостната работа на ръководството.

„Ботев има ръководство мечта”, изчетка началниците си специалистът.

Към края на сбирката президентът Юли Попов призова бултрасите от името на собственика на клуба Цветан Василев за масова и мощна подкрепа за отбора в съдбоносния за целта пред тима-класиране в „А” група съботен двубой на стадион „Ивайло”.

Преди него и Радуканов поиска подкрепа от феновете в този труден момент за отбора, но феновете приеха неговия призив със смесени чувства.

В крайна сметка бултрасите обещаха отново да бъдат 12-ият играч на тима във Велико Търново.