Димитър Стоянов и Капка Сидерова правят втора ”Атака”

Новините

22-03-2012, 08:45

Снимка:

cross.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

По непотвърдени данни майката на Димитър Стоянов - Капка Сидерова, е сред един от основните двигатели на партията, която ще бъде учредена на Благовещение.

„Сега” съобщава в своя публикация днес, че евродепутатът, избран от листата на "Атака" - Димитър Стоянов, и петима независими народни представители, ще учредят партия на 25 март.

Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров, които ще участват в учредяването на новата партия, са бивши депутати от "Атака". По непотвърдени данни майката на Димитър Стоянов - Капка Сидерова, е сред един от основните двигатели на партията, която ще бъде учредена на Благовещение.
Днес подадохме заявления за напускане на партия "Атака" заедно с общински съветници и цели структури на партията от страната, пише още в него. Шестимата отбелязват, че решението е взето след месеци разговори с активисти и граждани, разочаровани от политиката на "Атака".
Миналата година Димитър Стоянов поиска оставката на лидера на "Атака" Волен Сидеров заради резултатите на партията на президентските и местните избори. Стоянов първо беше отстранен от поста заместник-председател, а после беше изключен и от партията.
В края на декември миналата година четирима депутати напуснаха парламентарната група на "Атака" заради липсата на отчетност как се харчи субсидията на партията и слабите резултати от изборите. Партията остана с минималния допустим брой депутати за парламентарна група - 10. Партията влезе в Народното събрание през 2009 г. с 21 души.
Друг евродепутат - Слави Бинев, който също бе избран от партия "Атака", но се обяви за независим, вече направи нова политическа формация - Гражданско обединение за реална демокрация (ГОРД)