Официално: Краси Балъков е треньор на „червените дяволи”

Архив Бургас

22-03-2012, 19:21

Снимка:

официален сайт Кайзерслаутерн

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Договорът на българския специалист с Кайзерслаутерн е до юни 2013 година. 

За пръв път във футболната история, български специалист ще води отбор от Първа Бундеслига.

Договорът на Краси Балъков с Кайзерслаутерн е до юни 2013 година. При представянето си Балъков заяви пред официалния сайт на клуба, че твърдо вярва, че отборът ще се откъсне от зоната на изпадане. Първото, което ще направи новият треньор е да постави една здрава основа, върху която да се градят успехите на тима.” Работата, която започвам е дългосрочна и аз вярвам че ще постигнем успехи, за да бъде Кайзерслаутерн неразделна част от Бундеслигата” каза Балъков.

Президентът на тима Щефан Кунц твърдо вярва, че Красимир Балъков е точният човек за този пост. Според бившия немски национал Балъков ще остане начело на тима дори при изпадане във Втора Бундеслига, като тогава задачата му ще бъде веднага да върне отбора в елита.

В подкрепа на българския треньор се изказаха бившите съотборници на Балъков в Щутгарт Фреди Бобич и Джоване Елбер, които заедно бяха наричани в Германия „магическото трио”.

Първият сериозен тест за Балъков ще бъде още тази събота, когато отборът гостува на пряк съперник за оставане в групата – Фрайбург.