Уитни Хюстън се е удавила след употреба на кокаин

Архив Бургас

23-03-2012, 10:15

Снимка:

truthquake.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

При аутопсията в организма на Хюстън били открити следи от кокаин, който е допринесъл за смъртта й, а също от множество други вещества и медикаменти, като марихуана, ксанакс и бендрил

Суперзвездата Уитни Хюстън, починала на 11 февруари, се е удавила вследствие на съчетания ефект от употреба на кокаин и сърдечно заболяване.

Това е заключението на съдебните лекари на Лос Анджелис, цитирано от в. "Лос Анджелис таймс" и световните информационни агенции.

Заключението на доклада на експертите е, че става дума за нещастен случай. При аутопсията в организма на Хюстън били открити следи от кокаин, който е допринесъл за смъртта й, а също от множество други вещества и медикаменти, като марихуана, ксанакс и бендрил, които обаче нямат отношение към кончината й.

Резултатите от експертизата потвърждават, че певицата е страдала от наркозависимост, каза говорителят на комисията на съдебните лекари Крейг Харви. Докладът на съдебните медици слага край на продължилите седмици спекулации около причините за смъртта на голямата звезда.

48-годишната поп икона бе открита на 11 февруари във ваната на апартамента си на четвъртия етаж в хотелска стая в Бевърли хилс. Полицията е получила сигнал от хотела в 15,43 часа местно време. Парамедиците и охраната на хотела са опитали да върнат певицата към живота, но безуспешно. Няколко минути след това тя е била обявена за мъртва. На 19 февруари тя беше погребана в гробището Феървю.