Две футболни дербита в „Б” група се играят в събота

Архив Бургас

23-03-2012, 11:27

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Футболистите от Несебър имат да получават пари от неизплатени заплати и премии. От ръководството обаче обявиха, че преди мача с “Любимец”  ще бъдат изплатени част от задъженията към спортистите.

Тази събота в Поморие и Несебър ще се изиграят поредните срещи на местните отбори в Източната „Б” футболна група.

В Несебър футболистите от местния тим посрещат водача във временното класиране Любимец. Срещата ще даде отговор за моментното състояние на двата тима. Несебър отмъкна точка преди седмица от ”Ботев” Пловдив.

В същото време стана ясно че футболистите имат да получават пари от неизплатени заплати и премии. От ръководството обаче внесоха успокоение сред играчите, като обявиха, че преди мача с “Любимец”  ще бъдат изплатени част от задъженията към спортистите.

Това със сигурност ще мотивира допълнително домакините да търсят победа в двубоя с временния лидер. 

В Поморие гостува „Спартак” Варна, тим играл дълги години в майсторската група, но в момента заемащ незавидно място във втория ешелон. От своя страна млaдия тим на Неделчо Матушев доказа своите качества на непримирим боец във всяка среща.

Проблемите в тима са свързани с контузиите на Велин Дамянов и голмайсторът Живко Петков, който до последния момент ще бъде под въпрос. Очакванията са на кокетния стадион в Поморие да се играе един интересен двубой, като предимството е на страната на домакините.

И двата мача са в събота с начало 15.30 часа.