„Черноморец” с минимална, но ценна победа в Севлиево

Архив Бургас

24-03-2012, 17:48

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Лидерът „Лудогорец” с втора поредна грешна стъпка

С гол на Яник Боли отборът на Черноморец победи като гост Видима Раковски.

Единственото попадение в мача падна в 40-та минута, когато след корнер пред вратата на домакините Боли с глава от 5-6 метра насочи топката в мрежата на Видима.

Мачът премина с превес на гостите от Бургас, които имаха възможност на няколко пъти през първото полувреме да открият резултата, но пропуски направиха Асис, Паланков и Йорданов. Домакините също опитаха да отбележат в своя полза, но защитата на „акулите” се справи с опасностите пред Стоян Колев.

И през второто полувреме на мача картината не се промени. Повечето  опасности създадоха бургазлии, но до нов гол не се стигна. Емоции по трибуните имаше в 60-та минута, когато играч на Видима падна в полето на гостите, но реферът Иван Кирилов правилно не отсъди нарушение. С поредните спечелени три точки, Черноморец затвърди мястото си в челото на класирането в майсторската група.

В същото време досегашният лидер Лудогорец загуби от Славия с 3:2 при визитата си на Овча купел. Мачът премина през много обрати и напрегнати моменти, но в крайна сметка „белите” заслужено се поздравиха с победата и запазват шансове за атака на призово класиране. Това е втора поредна загуба на тима от Разград, който след мачовете на Левски и ЦСКА в неделя може да отстъпи първото място във временното класиране.