Павел Маринов аут от "Супер Бургас"

Архив Бургас

25-03-2012, 13:07

Снимка:

дарик

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Мястото му като изп. директор на "Зона за обществен достъп Бургас" АД заема Христо Алексиев, зам. генералният шеф на национална компания "Железопътна инфраструктура".

Инициаторът на мащабния проект Супер Бургас Павел Маринов бе изненадващо отстранен от длъжността шеф на "Зона за обществен достъп Бургас" АД. 

Мястото му като изп. директор зае Христо Алексиев, зам. генералният шеф на национална компания "Железопътна инфраструктура".

"Не искам да коментирам възможни мотиви след като не са ми посочени такива, мога да кажа само че каквото трябваше да бъде направено дотук, е направено - от идеята до ниво влизане в сила на първа фаза", заяви Маринов.

Той е освободен без конкретни мотиви на общо събрание на акционерите в петък, а като формален повод е посочено изтичането на мандата му. Всички останали членове в борда на директорите обаче са преизбрани за още един мандат. 

"Надявам се работата по проекта да започне, както е планирано, радвам се, че бях един от основателите, но моето участие не е задължително", допълни Маринов.

Решението е взето от представители на общината, "Пристанище Бургас" ЕАД, ДП "Пристанищна инфраструктура", НК "Железопътна инфраструктура" и "БДЖ" ЕАД.