Локомотивец е най-добър сред българите на Европейското

Архив Пловдив

28-03-2012, 11:27

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Едноличен лидер в момента е беларусинът Сергей Азаров с 6 точки.

Състезателят на Локомотив (Пд) Иван Чепаринов се представя най-добре от българските шахматисти на 13-ото Европейско индивидуално първенство за мъже, което продължава в Новотел Пловдив след ден почивка. 26-годишният асеновградчанин е с актив от 5 точки, който му отрежда 21-о място във временното класиране.  В партия от 7-ия кръг Чепа  завърши реми с белите фигури на 41-ия ход с руския гросмайстор Дмитрий Яковенко.

Израсналият в Пловдив гросмайстор Кирил Георгиев е вторият българин в класацията. Той има 4,5 точки, с които заема 59-о място. След отличния старт от три поредни победи шампионът на България за миналата година Юлиян Радулски (Локомотив 2000) изостана в класирането със своите 4 точки. Едноличен лидер в момента е беларусинът Сергей Азаров с 6 точки.

Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Рамис Шен пък пристигна в Новотел Пловдив преди партиите от седмия кръг, за да изрази  подкрепата си за десетимата негови сънародници, участващи на шампионата на Стария континент. При представянето му на главния съдия на турнира Здравко Недев той изрази задоволството си от отличната организация на първенството. Днес от 15 часа започват партиите от 8-ми кръг.