Драмата на болна пловдивчанка трогна воеводите

Архив Пловдив

28-03-2012, 14:52

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Жената е безработна, болна от рак и дължи 8500 лв. наем за общинско жилище

 

Безработна онкоболна пловдивчанка е заплашена да бъде изхвърлена от общинското си жилище заради 8500 лева дълг за наем. Жената има три деца, единият й син живее с нея, но и двамата са без работа. Единственият им доход е 120 лева пенсия по болест на майката.

Покъртителен репортаж за драмата на семейството е излъчен тази сутрин по национална телевизия. Веднага след това ръководството на ВМРО-НИЕ е взело решение общинските съветници да отправят на сесията утре питане-предложение към кмета на Пловдив Иван Тотев да бъде подпомогнато семейството. Идеята на воеводите е да се предостави възможност на жената или синът й или и на двама да работят в някоя от общинските структури според квалификацията им.

“Ако се изхвърлят на улицата, общината няма да може да си прибере дълга. А ако работят, ще имат доходи, ще могат да си купуват лекарства, да си плащат наема и сметките за комунални услуги. Освен това може да се направи погасителен план за изплащане на дълга”, аргументира се Борислав Инчев. Воеводите се надяват, че предложението ще бъде подкрепено от всички общински съветници.