Опасност от бомба затвори Автогара "Юг" (+)

Архив Пловдив

28-03-2012, 20:03

Автор:

Цветелин Костов, Петя Коленцова

Всичко от Автора

"Сигналът се оказа фалшив. Районът вече е отворен, автогарата работи нормално", съобщиха от пресцентъра на полицията. 

Обаждане с предупреждение за поставена бомба блокира нормалното протичане на работата на автогара "Юг", съобщи репортер на ПловдивУтре. В 19, 30 часа гарата бе затворена за пътници и полицаи отцепиха района и извършваха проверка. От пресцентъра на "Хеброс Бус" потвърдиха информацията.

Нищо обезпокояващо не е открито и районът е отворен за движение. Сигналът за поставен взрив се оказа фалшив. Автогарата работи нормално - изпраща и приема пътници. Сега полицаите проверяват от какъв номер и от къде е получено обаждането за бомбата, казаха за ПловдивУтре от пресцентъра на полицията. 

"Собственикът Веселин Дошков е получил съобщение, че е поставена бомба преди повече от час от дежурния по това време служител. Сигналът е получен по телефона. Полицаи от пловдивското 2-ро РПУ са проверили със специална апаратура дали действително е поставен взрив", уточни за ПловдивУтре Петя Катранджиева от пресцентъра на "Хеброс Бус". 

Репортерът ни е видял, че всички пътници и автобуси са били изведени на бул. "Христо Ботев", докато униформените са вършили своята работа. 

Пътуващите от и за Пловдив са се разминали само с уплаха и загубено време.