Пловдив приема аматьорско състезание по ММА на 14-ти април

Архив Пловдив

29-03-2012, 14:39

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Турнирът в зала „Олимпиада” ще бъде подбор на бойците за следващите гала вечери

На 14-ти април в Пловдив  за трета поредна година ще се проведе традиционното състезание по смесени бойни изкуства (ММА) „Купа Арена”. Боевете ще се състоят в зала „Олимпиада”. Организатор на събитието е ММА клуб „Арена Пловдив”, където треньор е Янислав Герчев,единственият българин, европейски шампион по джудо при мъжете до 23 години.  Пловдивският клуб, чийто главен треньор е Иван Тодоров ще бъде представляван от двама бойци- Ангел Желязков в категория до 90 кг и Владимир Георгиев при 78-килограмовите.

Останалите категории, в които ще се водят битките, но домакините няма да имат представители са: до 60 кг, до 66 кг, до 72 кг, до 84 кг и тежка категория. Организаторите ще дадат уникалната възможност на шампионите да участват в следващите гала вечери и реално се явява като подбор именно за тях . Призьорите в различните категории ще получат купа и медали. Най-техничният боец ще вземе специална награда, която е обща за цялото състезание „Купа Арена”.

Официалното теглене на бойците е в деня на самото събитие от 8:00 до 10:00 часа. Самите двубои започват от 12 часа. Таксата за участие на боец е 10 лева. Времетраенето на един мач е 2 рунда по 3 мин с една минута почивка между рундовете. 

„Целта ни е развитието на спорта в Пловдив. На този етап ММА боевете не са много популярни в града ни”, заяви пред ПловдивУтре Янислав Герчев.

Ето и най-важните правила за участниците в боевете:


Начините за победа са чрез: нокаут, технически нокаут, събмишън,докторска забрана, намеса на треньора, дисквалификация. 
Правилникът, ще бъде най-отворения от към позволени техники на аматьорско състезание досега. За да не бъдат ощетени спортове като кикбокс, муай тай, карате и други.


Ще бъдат позволени всички удари с крака и ръце включително колена в стойка, както и ударите с коляно при защита от влизане в краката. Разрешени са също ударите в тялото на противника на земята. 

Забранени са ударите с лакти и всякакви удари в главата на противника когато е на земята. За да не бъдат ощетени също граплинг ориентираните стилове като джудо, самбо, борба и други. Ще бъдат позволени всички хварляния и ключове, на краката, ръцете както и душене. 

Ще се използват протектори само на ръцете, краката, слабините и гума за уста. БЕЗ каски! С това смятаме, че ще дадем по-голяма свобода за изява на младите таланти в бойните спортове.

За записване и контакт e-mail: mma_arena@abv.bg
За допълнителна информация : 0887/ 09 89 96; 0884/ 83 61 81

Организаторите предлагат и  хотел на преференциални цени с предварително записване!