От 3 до 10 год. решетки иска прокуратурата за Джубрилов

Архив Бургас

29-03-2012, 08:04

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Според обвинението той заемал най-горното ниво в пирамидално изградената престъпна структура. Присъдата ще стане ясна днес.

Присъдата на мастития строителен предприемач и шеф на родната ММА федерация Любен Джубрилов ще бъде произнесена днес от Бургаският окръжен съд.

Адвокатът на бизнесмена, който напусна страната и се издирва от Интерпол от началото на процеса, поиска в заключителната си пледоария оправдателна присъда. Мотивите му са, че няма доказателства уличаващи клиента му, че е ръководил организирана престъпна група за рекет и лихварство.

Според прокуратурата, която настоява за ефективна присъда между 3 и 10 години, Джубрилов е заемал най-горното ниво в пирамидално изградената престъпна структура.

В пледоарията си прокурор Елка Добрикова разясни подробно как той е давал пари срещу лихва от 7-8 % на най-доверените си хора от организацията, и така до последното ниво в пирамидата лихвата се качвала до 20%. Според показания на свидетели, хората от групата на Джубрилов са притискали с допълнителни проценти закъсняващите длъжници. Някои от тях твърдят, че са били принуждавани дори да прехвърлят имотите си.

За остананалите подсъдими  Георги Генчев, братята Александър и Илиян Стоянови, Стоян Тенекеджиев и Тодор Атанасов прокуратур Елка Добрикова поиска общо 21 години затвор.

За тези с най-голямо наказание държавното обвинение пледира и за конфискация на 1/2 от имуществото.

Очаквайте подробности!