Шампионът на Германия привлече Герчев

Архив Пловдив

30-03-2012, 00:44

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Златното момче на  джудото под тепетата стана първият  пловдивчанин, който ще играе в Бундеслигата, Янислав ще дебютира за Постдам срещу Мьонхенгладбах в събота

Златното момче на пловдивското джудо Янислав Герчев ще се състезава и за шампиона на германската Бундеслига по джудо при мъжете UJKC Postdam (Университетски клуб по джудо и бойни спортове Постдам), научи ПловдивУтре. 22-годишният пловдивчанин, който е единственият българин, европейски шампион в този спорт при мъжете до 23 години ще подсили немския клуб за новия сезон.   

Постдамци са си харесали Герчев по време на Европейското първенство по джудо за мъже  през ноември миналата година в руския град Тюмен, където нашето момче триумфира с титлата при 60-килограмовите. Така Янислав, който е тоталният хегемон в България в тази категория, след като стана републикански шампион за 7-ма поредна година ще продължи да се състезава и за тима си у нас - сливенския Ставен. Досега той се подвизаваше за Хаджи Димитър, но двата клуба от града на воеводите се обединиха.

Освен него Постдам нае за новия сезон и други двама българи, съотборници на Герчев в сливенския клуб- 21-годишния национал Даниел Дичев (кат. до100 кг) и 26-годишния бивш национал Иван Илиев (кат. 100 кг+). Тримата са първите българи, които ще се състезават в Германия, при това в Бундеслигата.

Янислав заминава днес за Германия, за да се присъедини към Постдам за началото на новия сезон. Той ще дебютира за немския клуб, който е един от най-добрите там през последните години в двубоя от първия кръг срещу гостуващия отбор на Мьонхенгладбах, . Срещите между джудистите на двата клуба са утре в Постдам. Двубоите му на татамито ще приключат в събота, а в неделя Герчев хваща самолета обратно за България.

„Получих предложението от Постдам около Нова година. Харесали са ме на Европейското в Тюмен. Приех офертата им още през януари, но досега нямах възможност да дебютирам за отбора, тъй като в събота е първия турнир за новия сезон. Целта ми е да помогна на Постдам да триумфира с титлата в края на започващия шампионат”, сподели пред ПловдивУтре Янислав Герчев.