Глутница кучета изяде професор

Новините

30-03-2012, 06:48

Снимка:

Кристина Баракова-Албу © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Глутница от 20 улични кучета нападнаха и едва не убиха на място 88-годишен професор от Американския колеж в София.

С това „странно” заглавия „Стандарт” разказва за ужасяващата драма, разиграла се в столицата.

Глутница от 20 улични кучета нападнаха и едва не убиха на място 88-годишен професор от Американския колеж в София. В сряда следобед Ботьо Тачков се разхождал близо до бл. 9 в столичния кв. "Малинова долина", когато псетата го нападнали и го повалили на земята. Мъжът започнал истинска битка за живота си. По това време охраната на бетоновия възел, където станал инцидентът, се притекла на помощ. В това време кучетата влачили професора около 20 метра, като най-накрая гардът Илия успял да отърве Тачков.

"60% от мускулната му маса липсва, ушите му са отхапани, очите му са целите в хематоми. Не е ясно как ще вижда дори ако се оправи", коментираха от болницата. Заради разкъсните рани Тачков е загубил и много кръв, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза. Професорът наскоро се върнал в България, защото решил да изкара старините си в родината. Хората от квартала са потресени. Те от години имат проблем с глутниците и затова доста от тях се прибират с пиратки в джоба.

"Ние работим чудесно с организациите за защита на животните, но има представители, които хранят бездомни кучета, което е недопустимо", коментира кметът Йорданка Фандъкова. Според нея трябва да има глоби за хората, които го правят. Санкцията за агресивни кучета в наредбата е от 1000 - 2000 хиляди лева, обясни още градоначалникът.
Професор Тачков е един от най-известните българи в Америка. Работил е на "Уолстрийт" и в Световната банка. Владее 6 езика и има издадени 4 книги.