GSM издъни азер на Европейското

Архив Пловдив

31-03-2012, 09:01

Снимка:

standartnews.com

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Само Кирил Георгиев от нашите шахматисти е с шансове да спечели квота за Световната купа

В партиите от предпоследния, 10-ти кръг на 13-ото Европейско индивидуално първенство първенство по шах за мъже, провеждащо се в Новотел Пловдив бе регистрирана първата загуба поради позвъняване на мобилен телефон. Това стана на срещата на 155-а дъска , на която играеха състезателят от Азербайджан Заир Оягвердиев и 16-годишния сърбин Филип Кумич. GSM-ът на азера звънна и му бе написана загуба срещу младока от Сърбия.

Иначе към Европейския трон се е устремил французинът Лорен Фресине. Той победи арменеца Владимир Акопян, а нито един от останалите 7 лидера не успя да спечели срещу своите опоненти. Така Фресине държи първото място във временното класиране преди днешните последни партии с актива си от 8 точки. Следват го 9 шахматисти с по 7,5 точки.

Израсналият в Пловдив гросмайстор Кирил Георгиев пък е най-близо до водачите от родните представители със своите 7 точки. Той победи с черните фигури румънеца Андрей Истранеску. В момента Георгиев заема 28-о място във временното класиране. Първите 23-ма в крайното подреждане ще получат квоти за Световната купа. Кирил Георгиев ще играе срещу подвизаващия се за Германия Игор Кенкин, като при победа в партията вероятно ще се нареди между тези, които ще спечелят визи за Световната купа, но няма да успее да пробори за медал от шампионата на Стария континент