Мартин Хорозов стана MVP на сезона за втора поредна година

Архив Пловдив

31-03-2012, 09:51

Снимка:

bgbasket.com

Автор:

Роберт Ковачев

Всичко от Автора

Звездата на "студентите" е и топреализатор №1 на баскетболната "А" група

Звездата на Академик (Пд) Мартин Хорозов е  най-полезният баскетболист на сезона в мъжката „А” група в  класацията на BGbasket.com. Той стана MVP на сезона за втора поредна година. Мартин  изигра 17 мача с екипа на „студентите”  и записа средно по 27.8 точки, 10.0 борби и 3.8 асистенции. Така неговият среден коефициент на мач е 31.1 пункта и той отново е на върха.  За влизане в класацията на този сезон е необходимо играчите да са играли най-малко в 7 мача.

На второ място се нареди Георги Боянов от Овергаз HomeLine със средна полезност 30,3 пункта. Трети остана съотборникът му Иван Тилев със среден коефициент на полезност 24,9 пункта.

Хорозов оглавява и класацията на реализаторите. Мартин е №1, след като  записа средно по 27.8 точки на мач. Втори остана Ивайло Касабов (Дунав 2007) с 24, 2 точки, а трети е Георги Боянов (Овергаз) с 21,1 точки средно на двубой.

Първи по овладени борби е Георги Боянов (Овергаз) със своите 12, 9 овладени борби средно на среща. Топреализаторът на „А” група и на Академик (Пд) Мартин Хорозов остана втори с 10,0 на мач, колкото има и Иван Тилев .

При най-добрите подавачи Асен Николов от Академик (Пд) остана втори със своите 6,6 асистенции средно на мач. Той бе изпреварен от  състезателя на Дунав Ивайло Касабов, който е със 7,1.