Обвинителният акт за катастрофата с рейса на "Ентуртранс" влиза в съда

Архив Бургас

31-03-2012, 16:17

Снимка:

Булфото

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Според прокуратурата виновни за трагедията, при която загинаха 9 души, са шофьорът Светослав Димитров, собственикът Ениз Ченгел и Николай Точев, ръководител група "Транспорт" към фирмата.

Обвинителният акт за катастрофата с рейса-убиец на магистрала „Тракия” е готов и предстои да влезе в съда, съобщава агенция Кросс.

По делото са направени експертизи, разпитани са и свидетели. Най-вероятно в началото на следващата седмица обвинителният акт ще влезе в съда, след което предстои да бъде насрочена и дата за съдебен процес.

Обвинени за трагедията, при която загинаха 9 души, са шофьорът на автобуса Светослав Димитров, притежателят на лиценза за превоз на пътници, съсобственик и управител на "Ентуртранс” Ениз Ченгел и Николай Точев, ръководител група "Транспорт" към фирмата.

Според прокуратурата във фаталния ден през юни м. г. шофьорът нарушил правилата за движение и причинил смърт по непредпазливост и телесни повреди на повече от едно лице.

На Ченгел и Точев пък изпълнявали немарливо правно регламентирана дейност по смисъла на Закона за автомобилните превози, сочи още обвинителният акт.

Според закона те могат да получат от 5 до 15 години затвор.