София Утре: 9-ти юни

Архив София

08-06-2012, 18:05

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Събитията в София на 9-и юни, събота

9.00 часа - Ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия в памет на дядо Назарий в съборния манастирски храм "Св. архангел Михаил" в Кокалянската св. обител. Тя ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

12.00 часа - В Етнографския музей (ИЕФЕМ-БАН) ще се проведе откриване на изложба на ученически рисунки от конкурса „Светът на българина в песните на Братя Миладинови”; награждаване на лауреатите от ученическите конкурси за есе и рисунка, провели се в рамките на Дни на Миладиновци 2011; представяне на сборника „Дни на Миладиновци 2011”, изд. Академично издателство „Проф. Марин Дринов” с подкрепата на Фонд „Научни изследвания” към МОМН.

► Втори Национален конгрес на пациентските организации продължава в София Принцес Хотел (София, бул. „Княгиня Мария-Луиза” №131). Конгресът се организира от Национална пациентска организация и е посветен на 2 основни теми: 1) Профилактика на социално значими заболявания и 2) Фармакоикономика и оценка на здравните технологии в България.

12.30 часа - Държавният културен институт към Министъра на външните работи кани гражданите и гостите на София, представители на дипломатическия корпус на Празник на арабската кухня, който ще се състои в парка на МВнР. Той се осъществява в рамките на проекта „Култура на регионите”, стартирал миналата година с азиатски кулинарен фестивал. Със свои презентации ще участват посолствата на Ирак, Йемен, Катар, Кувейт, Либия, Мароко, Палестина, Судан и Султанат на Оман. Министър Николай Младенов ще открие празника в 12.30 ч.

14.30 часа - Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи на Словашката република Мирослав Лайчак.