Дянков развързва кесията за общините-отличници

Архив София

10-06-2012, 12:31

Автор:

София Утре

Всичко от Автора

Допълнителните средства ще бъдат отделени главно за пътища и туристическа инфраструктура. Дянков обаче уточни, че при предоставянето на парите изрично условие ще бъде те да не се харчат за бонуси или допълнителни заплати.

Министърът на финансите Симеон Дянков обеща допълнителни средства за общините, които са в стабилно финансово състояние с новия бюджет догодина, съобщи "Дарик".

За общините, които успеят дългосрочно да останат в списъка на отличниците, ще бъдат отделени допълнителни средства, главно за пътища и туристическа инфраструктура, е заявил вицепремиерът в Силистра. Той уточнил, че при предоставянето на парите изрично условие ще бъде те да не се харчат за бонуси или допълнителни заплати.

За финансово най-неефективните общини ще бъде предвиден автоматичен механизъм, чрез който те да не могат да кандидатстват за допълнителни средства от държавния бюджет за капиталови разходи, допълнил Дянков.

До края на юни ще бъде публично оповестен финансовият анализ за състоянието на общините, обяви още министър Симен Дянков.