Канарче се превърна в любимец за агитката на Локо

Архив Пловдив

05-04-2012, 09:27

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Нападателят Илиян Йорданов направи своеобразен хеттрик за най-добър футболист на черно-белите в мачовете през пролетта

Юношата на Ботев (Пд) Илиян Йорданов все по-уверено се превръща в любимец за агитката на вечния съперник от Локо. Новото попълнение на смърфовете грабна две последователни победи в традиционната анкета на фенклуба от Лаута за играч №1 в срещи от пролетния полусезон в „А” група.

Бившето канарче бе избран за най-добър футболист при успеха над Монтана с 1:0 и при последвалото равенство 1:1 срещу Берое в Стара Загора. В анкетата за мача с Монтана Йорданов събра 23,29 процента от всички гласували фенове на Локо. Така той изпревари с малко повече от процент автора на единственото попадение Любомир Витанов (22,12%). Трети пък се нареди известният с прякора си Танка защитник Танко Дяков (13,41%).

След ремито под Аязмото Илиян отново спечели симпатиите на черно-белите запалянковци, този път с по-убедителна преднина. Той събра 36,45 процента от вота, като след него останаха Михаил Венков с 26,86% и Христо Златински с 15,35%.

Това всъщност е трета победа за Илиян Йорданов в тази класация, припомня Plovdivutre.bg. Нападателят обра фенския вот и след загубата с 0:2 от Локо (Сф), въпреки че игра на терена едва 20-ина минути. На разораната и след това засипана с пясък нива в квартал Надежда Илиянчо записа своя официален дебют за Локо (Пд), след като 3 месеца по-рано бе привлечен от втородивизионния Любимец.