Последната "вечеря" на Уитни: кокаин, марихуана, успокоителни, шампанско

Архив Бургас

05-04-2012, 09:58

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

В организма на Хюстън е имало кокаин, следи от марихуана, медикаментите ксанакс, флексерил, който помага за отпускане на мускулите и бенадрил, който се взима при алергии

Детективите, разследващи смъртта на Уитни Хюстън на 11 февруари в хотел в Бевърли Хилс, са намерили бяло прахообразно вещество и лъжица с бяла утайка в хотелската й стая.

За това съобщава АП, позовавайки се на данни от окончателния доклад от аутопсията на певицата. Този доклад е част от по-обширен доклад от 40 страници на главния следовател, разследващ смъртта на певицата.

В доклада не се посочва изрично, че гореспоменатото прахообразно веществото е било кокаин. Находката е била открита в банята. Там е имало и завит лист хартия и огледало - предмети, използвани от пристрастените към кокаина. За пристрастеността на певицата към кокаина говорела и перфорацията на носа й, се посочва още в документа. 

Докладът освен това показва, че в организма на Хюстън е имало кокаин, следи от марихуана, медикаментите ксанакс, флексерил, който помага за отпускане на мускулите и бенадрил, който се взима при алергии. Специално кокаинът е бил открит при анализ на сърцето и на крайниците на певицата, отбелязва БТА. Аутопсията е показала, че има натрупване на плаки по стените на артериите на певицата, което затруднявало кръвообращението. Според заместник-главния следовател Ед Уинтър това се наблюдава често при пристрастени към наркотиците хора.

Докладът представя подробно и последния ден от живота на певицата и посочва, че тогава тя се е оплакала от дразнене в гърлото. Нейни асистенти са й предложили да си вземе вана, преди да се подготви за участие в парти, предшестващо връчването на наградите Грами. В банята на певицата е била намерена отворена бутилка шампанско. Очевидно Хюстън е била оставена сама в стаята си от асистентката й, която отишла да вземе нещата за партито. Когато тя се върнала след по-малко от час, открила безжизнената и гола Хюстън с лице към дъното на ваната, се посочва в доклада.

Лейтенант Марк Роузън от полицията в Бевърли хилс, разследващ смъртта на певицата, поясни във връзка с доклада, че разследването все още не е приключило и затова не може да коментира заключенията в документа.

Хюстън се удави в банята си в хотелската си стая в хотел „Бевърли хилтън" на 11 февруари. Смъртта й беше определена като инцидент и съдебни лекари посочиха, че употребата на кокаин и проблеми със сърцето на певицата са били фактори, допринесли за кончината й. Години наред Хюстън се бореше с пристрастеността си към наркотиците.