Отварят Беклемето заради агитката на Локо

Архив Пловдив

06-04-2012, 12:09

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Днес стартира продажбата на билетите за полуфинала с Литекс, които са на цена от 5 лева за черно-белите привърженици

Фенклубът на Локо (Пд) прави всичко възможно да издейства отваряне на прохода Троян-Кърнаре за сряда, когато в Ловеч ще се играе полуфиналът за Купата на България срещу Литекс, научи Plovdivutre.bg. В момента пътят през Беклемето е проходим за леки автомобили, но има забрана за преминаването на тежкотоварни камиони и автобуси.

От Лаута вече проведоха няколко разговора с компетентните органи, като искането им е да се направи изключение за рейсовете с черно-бялата агитка. Вариантът е да се отвори прохода, и то еднопосочно, само в сряда, когато към Ловеч ще потеглят 6-7 рейса със запалянковци.

В противен случай феновете ще трябва да пътуват през София или през Шипка, което пък чувствително увеличава разстоянието.

Днес около 14,30 часа в магазина за фенартикули на стадион „Локомотив” се очаква да стартира продажбата на билетите за мача в Ловеч, които са на цена от 5 лева. Както е известно, от Литекс отпуснаха 1000 бройки за привържениците на Локо, но съществува вероятност квотата да бъде леко завишена.